Snipe Driven äärirajat on tehty rikottaviksi

Snipe Drive venyttää ja rikkoo moniulotteisen vaihtoehtorockin äärirajoja tänään julkaistulla kaksiosaisen albumin avausosalla Soaked to the bone. Poikkeuksellisen albumijulkaisun toinen osa Soaked to the skin näkee päivänvalon 31. toukokuuta.

Bändi valmisteli Soakediksi nimetyn albumin julkaisua pitkään. Pitkäsoiton piti alkujaan ilmestyä jo vuonna 2021, mutta muun muassa koronapandemia ja kitaristi Heikki Huurinaisen muutto Suomen pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin viivästyttivät julkaisua. Uusia biisejä syntyi kuitenkin koko ajan lisää.

”Odotimme pari vuotta sopivaa julkaisuajankohtaa. Sitä ei ikinä tullut. Julkaisuvalmiita biisejä oli ehtinyt kertyä neljätoista, ja se oli mielestämme yhdelle albumille liikaa”, bändin kitaristi Heikki Huurinainen kertoo.

Lopulta syntyi päätös julkaista albumi Soaked to the bone ja Soaked to the skin -nimillä kahdessa osassa.

Uransa aikana Snipe Driven soundissa on kuultu muun muassa Musen mahtipontista melankoliaa, Nirvanan raakaa energiaa, Billy Talentin yllätyksellisyyttä sekä Audioslaven ja Royal Bloodin kaltaisten bändien raskasriffisiä äänimaisemia.

”Syy miksi rakastan bändiämme, on sen energisyys ja tietynlainen rajattomuus tai säännöttömyys! Snipe Drive yhdistelee monta eri genreä pilke silmäkulmassa”, laulaja Antti Huurinainen tiivistää yhtyeen olemuksen.

Vuonna 2001 perustetun Snipe Driven debyyttilevy Cables oli YleX:n viikon albumi. Bändi on tullut tunnetuksi hyperenergisistä keikoistaan, joilla se on vuosien varrella lämmitellyt muun muassa Smashing Pumpkinsia ja kiertänyt kaksi viikkoa Kiinaa.

Viikko sitten ilmestyneestä singlestä Outlive, julkaistiin tällä viikolla myös video, jolla on kuvamateriaalia arkistoista löytyneistä tallenteista bändin keikoilta 2007 vuodelta.

Soaked to the bone -levyltä on aiemmin julkaistu myös singlet Anti-Matter Girl, Tomahawks & Boomerangs ja Blood Bag. Anti-Matter Girl -biisistä ilmestyi myös video kaksi vuotta sitten.

Soaked to the bone -levy Spotifyssa ja Apple Muscissa.

Videot:
Outlive-video YouTubessa.
Anti-Matter Girl -video YouTubessa.

“Soaked to the bone” (julkaisu 26.1.2024)
1. Anti-Matter Girl
2. Tomahawks & Boomerangs
3. Blood Bag
4. Smile
5. Seattle
6. Outlive
7. Indian summer

“Soaked to the skin” (julkaisu 31.5.2024)
1. Fibonacci
2. Headkick
3. American fire
4. Cracks on the wall
5. Deep fake skin
6. Bison
7. Asleep at the wheel

Snipe Drive:
Antti Huurinainen – Laulu & kitara
Heikki Huurinainen – Kitara
Henna Vaarala – Basso
Pasi Viinamäki – Rummut

Snipe Drive: Facebook | Instagram | YouTube