Velvetcut palaa 12 vuoden tauolta ”Eating Machine” -singlellä – tuleva albumi on kunnianosoitus 90-luvun grungelle

Vuosituhannen alussa perustettu Velvetcut palaa 12 vuoden tauolta ”Eating Machine” -singlellä, joka on ensimmäinen maistiainen tulevalta albumilta. Uudella materiaalilla puhaltavat Seattlen ja 90-luvun grungeliikkeen tuulet, minkä estetiikkaa voi löytää niin yhtyeen musiikista kuin kuvastosta.

Seinäjoelta lähtöisin oleva ja nykyään Helsingissä vaikuttava Velvetcut ehti julkaista vuosien 2006-2012 välillä kolme albumia. Vuoden 2006  debyyttialbumi ”Thirteen” huomioitiin brittiläisessä Metal Hammerissa, joka nosti Velvetcutin kuukauden tulokkaaksi goottirock-kategoriassa. Bändi teki kahdella seuraavalla albumilla tyylillisen suunnanmuutoksen, minkä epäloogiseen jatkumoon tuleva grungealbumi istuu varsin luontevasti.

Velvetcut on esiintynyt useasti muun muassa Provinssirockissa ja lukuisilla pienemmillä festivaaleilla. Lisäksi yhtye edusti silloista kotikaupunkiaan Seinäjokea vuoden 2003 Popcitynä.

”Eating Machine” -kappaleesta on julkaistu ajan henkeen sopiva video.

Spotifyssa
Apple Musicissa
Deezerissa
iTunesissa

Velvetcut:
Tomi Asuintupa – laulu, basso
Topi Wiio – kitara
Vesa-Ville Välimäki – rummut

Linkit:
Spotify
Instagram
Facebook
YouTube