Kaipuu käy Ankeuttajaa vastaan suuritunteisella singlellään

Kaipuun jatkaa melankolian viitoittamalla tiellään uudella singlellään Ankeuttaja. Kaipuun tulevalta albumilta lohkaistu kappale on yhtyeelle tyypillinen kevyellä iskelmällisyydellä maustettu pop-biisi, joka kuorrutetaan akustisten kitaroiden ja syntikoiden saumattomalla liitolla. Biisistä ilmestyi tänään myös video.

Ankeuttaja murtautui julkaisupäivänään useille Spotifyn omille soittolistoille. Kappale löytyy muun muassa New Music Friday -, Uuden suomalaisen musiikin -, Iskelmä kuuluu kaikille – ja Suomi-indie tänään -soittolistoilta.

Suurien tunteiden myötä mahtipontiseksi kasvava biisi kuljettaa kuuntelijansa alitajunnan syövereihin ja saa pohtimaan ihmisyyden karikoita. Tarina kertoo meissä jokaisessa asuvasta ankeuttajasta, joka vapautuu aina, kun uskaltautuu avaamaan sydäntään. Avain on opetella tuntemaan se ja hyväksymään se.

Ankeuttajalla pääsevät esiin kaipuun molemmat vokalistit Petri Toivainen ja Janne Alaperä, joista jälkimmäinen osallistui ansiokkaasti käynnissä olevaan Voice of Finland -tuotantokauteen. Arttu Wiskarin valmennuksessa ollut Janne putosi kisasta kaksintaisteluvaiheessa. Hän oli kisassa monien katselijoiden suosikki ja putoaminen jatkosta aiheutti kritiikin vyöryn.

Jyväskyläläis-rovaniemeläinen Kaipuu kuuluu lupaavimpien suomalaisten uusien pop-bändien joukkoon. Yhtye on aiemmin julkaissut neljä singleä, jotka ovat myös päätyneet soimaan eri radiokanavilla sekä soittolistoilla. Esimerkiksi edellinen single Vaaroille altis sydämeni löysi tiensä Spotifyssa muun muassa New Music Friday – ja Iskelmä kuuluu kaikille -soittolistoille.

Yhtye valmistelee debyyttialbumiaan, jonka on määrä ilmestyä kevään aikana.

Facebook | Instagram | YouTube

Kokoonpano:
Janne Alaperä
Markus Kreivi
Petri Toivainen