Fox Confession: Lauluja, joiden avulla voi matkustaa kauas

Helsinkiläinen Fox Confession on julkaissut biisikaksikon ensimmäiseltä studiovierailultaan: kappaleet ovat Rear Mirror ja Drown, joista jälkimmäinen on nautittavissa myös videon muodossa.

Fox Confessionin biisit ovat kohtauksia elokuvasta, josta voi nauttia silmät kiinni; kuin road movie Ivalosta Grand Canyoniin, jonka soundtrackina soivat laulut kertovat irti päästämisen mahdottomuudesta ja kaiken taakse jättämisestä.

Vuonna 2015 Maria Laiho (Thee Ultra Bimboos, The Protestants) työskenteli Kirkkonummen hautausmaalla. Hän löysi itsensä pohtimasta vainajien elämäntarinoita ja oman elämänsä rajallisuutta. Haravoidessaan lehtiä hautakäytäviltä hänen mielessään alkoi hahmottua musiikkia, jonka avulla voisi matkustaa kauas. Tällä kertaa hän laulaisi kappaleet itse. Samana iltana hän soitti ystävilleen, jotka halusi uuteen bändiin. Soittajien valinta tuntui itsestäänselvältä: Mukaan tulivat Arimatti Jutila (Riitaoja, Jolly Jumpers, Flaming Sideburns, Teenage Kicks), Kaisa Karjalainen (Barbe-Q-Barbies),Terhi Mäkelä-Pesonen (Karoshi Lovers, Turku Romantic Movement) ja Antti Saloniemi (The Protestants).

Fox Confessionin musiikista voi löytää viitteitä countrysta ja garagesta motownin kautta modernimpaan ja jylhempään tunnelmointiin, mutta tyhjentäviä vertailukohtia yhtyeelle on hankalaa löytää.

Ensimmäisen keikkansa Fox Confession soitti marraskuussa 2017 Like Kustannuksen kirjamessuklubilla. Tammikuussa 2018 yhtye taltioi studiossa Rear Mirrorin ja Drownin Rami Helinin johdolla.  

Fox Confession tekee seuraavan keikkansa Helsingin Bar Loosessa 14. helmikuuta 2018.

Viimeisimmät uutiset osoitteessa: www.facebook.com/FoxConfession/