LAUMA:n debyyttialbumi menee keskeltä ohi

Vuonna 2017 perustettu LAUMA julkaisee Keskeltä ohi-nimisen debyyttialbuminsa digitaalisen version perjantaina 5. lokakuuta. CD-muodossa levy ilmestyy perjantaina 12. lokakuuta. CD:llä on mukana kaksi bonusbiisiä.

LAUMA on luonut kitaroillaan kaikuisen indierock-maailman, joka on täynnä koukuttavia melodioita sekä purevaa tekstiä. LAUMA on myös kunnianosoitus 90-luvun Suomirock-bändeille. Kun bändiä perustettiin, “Listattiin suomalaisia bändejä, joita kuunneltiin nuoruudessa. Samat nimet nousivat esille ja oli selvää millaista musaa aletaan tekemään”, yhtye luonnehtii.

LAUMA onkin, hieman nyrjähtäneesti, samaan aikaan keskellä ja marginaalissa – eli Keskeltä ohi. Bändin mukaan albumin nimi kuvaa hyvin myös levyn lyriikoita, jotka ovat satiirisia, tarinallisia ja välillä jopa kantaa ottaviakin.

“Miksi kirjoittaa Jaakon aamukahvin ja sielun mustuudesta, kun voi kirjoittaa oikeista asioista ja samalla purkaa sydäntään? Itseäni koskettavat enemmän tekstit, joissa puhutaan asioista suoraan ja ehkä jopa pakotetaan kuuntelija pohtimaan”, yhtyeen laulaja ja sanoittaja Antti Huurinainen kertoo.

Albumilta on aiemmin julkaistut kolme singleä ovat saaneet huomiota muun muassa YleX:llä ja Spotifyn soittolistoilla (mm. Suomen 50 viraalisinta, Soundin parasta juuri nyt sekä Soundin tarkkailuluokka, Suomirock tänään, Suomi-indien helmet).

Albumilta aiemmin julkaistut singlet Spotifyssa:
Ota mut kyytiin jos sä lähdet
Kallot kolisee
Kun se aika koittaa

Kun se aika koittaa -biisistä on julkaistu myös lyriikkavideo YouTubessa.

www.facebook.com/laumayhtye

LAUMA:
Antti – Laulu
Petri – Kitara
Harri – Kitara
Juuso – Rummut
(Henna – keikkabasisti)