Sysi & Savi kutsuu Zombijiveen

Sysi & Savi julkaisee nimibiisin kokoisen maistiaisen huhtikuussa ilmestyvältä debyyttialbumiltaan Zombijive. Kappale on kuultavissa Spotifyssa ja kliseiselle ”rock’n’roll on kuollut”-väittämälle vinoileva video on katsottavissa Youtubessa.

Ei ole täyttä varmuutta siitä, kantaako Loimaalla 2014 perustettu Sysi & Savi nimessään synnyinseutuunsa liittyvää ironiaa, mutta rock-musiikille olennaisesta heittäytymisestä on joka tapauksessa kyse: homma tehdään just näin, meni syteen tai saveen.

Sysi & Saven musiikissa lyövät kättä epäsovinnaiset tanssipartnerit, eikä kitaroiden raskaus tarkoita rytmiosaston mielikuvituksettomuutta. Kokonaisuutta on kuvattu joskus progressiiviseksi rockabillycoreksi, mutta Helsingin East Sound Studioilla Sammy Aaltosen kanssa äänitetty debyyttialbumi hersyttänee kuuntelijoiden sanavarastosta ulos muitakin luonnehdintoja.

Debyyttisingle Zombijive on viimeisenä albumille sävelletty biisi. Se sai tarinalleen sysäyksen musiikkilehtien ja sosiaalisen median rockin kuolemaan liittyvistä keskusteluista, jotka loivat laulaja-kitaristi Temeksen mieleen kuvan elävien kuolleiden maasta. Temes kertoo, että kappaleen ensimmäinen sovitus oli hyvin psychobillypohjainen, mutta tempon puolitus avasi manalasta aivan uusia hätäuloskäyntejä.

”Viikatemiehellä ei todellisuudessa ole mitään tekemistä biisin kanssa. Rock’n’roll elää ja hengittää hienosti. Kaikki eivät vain tiedä siitä.”

Sysi & Savi:
Temes Tuominen: Kitara, laulu – Pete Horn: Rummut – Toni Tyyri: Basso – Jaylon Ojala: Kitara, taustat

Sysi & Savi Facebookissa