MERTA koukuttaa Liitos-singlellään

Pop-sävyillä kuorrutettu vaihtoehtometallibändi MERTA julkaisi tänään kolmannen singlensä Liitos, joka oli jo tällä viikolla ennakkosoitossa YleX:n Uuden musiikin X-ohjelmassa. Liitos on sekoitus pop-koukkuja, herkkyyttä ja modernin päällekäyviä kitara- ja rumpuvalleja. Kappaleen teksti käsittelee kahden ihmisen välisen siteen syntyä vahvistumista tilanteessa, jossa kaikki kuviteltavissa olevat ulkopuoliset voimat ovat yhdessäoloa vastaan.

MERTA on vuonna 2017 Juhis Kauppisen sooloprojektina alkanut yhtye, joka hitsautui kasaan vanhoista bändikavereista ja pitkän linjan muusikoista syksyn 2018 aikana.

Yhtyeen kaksi edellistä singleä, Virta Katkeaa ja Kahden Rajalla nousivat julkaisunsa jälkeen vauhdilla Suomen Spotifyn 50 viraalisinta -listan TOP10:een. Tällä hetkellä biisit ovat keränneet yhteensä lähes 100 000 kuuntelukertaa.

Liitos kuunneltavissa Spotifyssa.

MERTA:
Laulu: Juhis Kauppinen
(Disclarity, Re-Armed, Enthrone the Unborn)
Kitara: Ossi Mäkelä
(Softengine)
Kitara: Tommi Helkalahti
(Re-Armed, Enthrone the Unborn)
Basso: Kalle Niskanen
(Disclarity, NMC)
Rummut: Henri Nordman
(Disclarity, Before The Dawn, Chaos Injected).

Tuottaja: Aki Sihvonen (mm. LEO, Redrama)

Facebook
Instagram