Neiti Rubinsteinin Eläköön kauneus hengittää ja hikoilee

Tänään julkaistavalla Neiti Rubinsteinin esikoisalbumilla Eläköön kauneus osaset ovat kohtalonomaisesti paikoillaan: suomenkielisen rockmusiikin klassikkoyhtyeiden perinteeseen nojaava rouheasoundinen rocktrio ei peittele vaikutteitaan, vaan jalostaa perinteitä ja vie niitä omalta osaltaan eteenpäin – melodioita pelkäämättä ja äkkivääryyttä unohtamatta.

Eläköön kauneudelta voi halutessaan löytää Röyhkän ja Zen Cafen mieleen tuovaa lakonisuutta tai tunneskaaloja, jotka ulottuvat CMX:n särkymäisillään olevan kauneuden kokemuksesta Sielun veljien nihilistiseen huumoriin, mutta Neiti Rubinsteinin maailma on omalakisensa. Albumin soundia määrittää ilo livesoitosta ja rocktrio-muodon mahdollisuuksista. Yhteen hitsautunut kokoonpano ei vain täytä taajuusalueita ja tahteja instrumenteillaan, vaan saa musiikin hengittämään ja hikoilemaan. Rumpali on kovakätinen, kitaristi pelkistää tyylikkäästi eikä basisti pelkää sen enempää riskejä kuin onnistumisiakaan.

Kohtalonomaisuus syntyy harvoin sattumalta, ja vaivattomuuden vaikutelman takaa paljastuu usein vuosien työ. Tämä pätee myös Neiti Rubinsteiniin. Yhtye on perustettu vuonna 2008 Tuurissa, mutta debyyttialbumin vuoro on vasta nyt, vuosien keikkailun, neljän EP:n ja muutamien sinkkujen julkaisun jälkeen. Omilla ehdoillaan musiikin tekemisen aloittanut Neiti Rubinstein on jatkanut hyväksi havaitsemallaan linjalla ja käyttänyt vuosia albumikokonaisuuden hiomiseen silloin, kun trendien perässä juoksijat ovat keskittyneet muihin asioihin. Oma tie on oma tie, vaikka se ei aina olisi helpoin mahdollinen.

Kokoonpano:

Jussi Ahokas: kitara ja laulu

Janne Raiski: basso

Mika Jokiaho: rummut

Eläköön kauneus Spotifyssa
Yhtyeen kotisivut
Neiti Rubinstein Facebookissa