Se raaempi kierros – Palehørse julkaisi debyyttilevynsä

Tamperelaisen Palehørsen itsensä mukaan nimetty debyyttialbumi näkee tänään päivänvalon. Levyn kansainvälisestä julkaisusta vastaa norjalainen Indie Recordings.

Rockia ja metallia taidokkaasti yhdistelevä Palehørse tekee albumillaan matkan aavinkontuoksuisesta rockista Queenin mahtipontisuuteen ja paluumatkallaan vuolee parhaat palat progressiivisen metallin runsaudensarvesta. Kaikki tämä nidotaan tinkimättömällä asenteella yhtenäiseksi ja ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

”Palehørse tarjoaa jotain erilaista kuin useimmat bändit tänä päivänä. Heidän rockin ja metallin sekoituksestaan löytyy melodisuutta ja juuri riittävä määrä progressiivisuutta. Seuraava koukku on jatkuvasti nurkan takana”, kommentoi Erlend Gjerde, Indien Recordingsin johtaja.

Aiemmin Amendfoil-nimellä tunnetun Palehørsen jäsenet ovat soittaneet yhdessä yli kymmenen vuotta. Palehørsen debyyttialbumi on muotoutunut Amendfoilin jäämistöstä ja se on saanut uudelleen käsittelyssä aiempaa rouheamman ja bändin nykyistä trio-muotoa vastaavan ilmeen.

”Tämä oli nyt se tapa, jolla halusimme bändin musiikkia esitellä maailmalle. Toivottavasti voimme uusien yhteistyökuvioiden ansiosta tavoittaa aiempaa laajempaa huomiota, vaikka varmasti Amendfoilin tuotantoon kajoaminen saattaa aiheuttaa yskimistä. Jos aiemmin punk-mentaliteettia löytyi tavasta, jolla julkaisimme levymme, nyt sama asenne kuuluu musiikissa. Tässä olemme me vuosimallia 2019 – paljaampana, raaempana ja hitusen röyhkeämpänä kuin aiemmin”, kommentoi laulaja-kitaristi Lassi Mäki-Kala.

Palehørse on mahdollista nähdä seuraavan kerran lavalla levyn julkaisun jälkeisenä päivänä April Apocalypsessa Vantaan Vernissassa ja 20.4. Saarihelvetin Easterbashissa YO-Talolla Tampereella.

Kuuntele albumi Spotifyssa!

Palehørse:
Lassi Mäki-Kala (laulu/kitara)
Samu Honko (rummut)
Ville Siivonen (basso)

Facebook
Instagram
Twitter
Kotisivut