Sysi & Savi julkaisi debyyttialbumin Zombijive

Sysi & Savi julkaisi debyyttialbuminsa Zombijive viime viikon perjantaina. Helsingin East Sound Studioilla Sammy Aaltosen johdolla äänitetty esikoispitkäsoitto yhdistelee raskaan musiikin elementtejä vinksahtaneeseen rockabillyyn ja popmusiikkiin.

Pitkäsoitolta on lohkaistu kevään aikana kaksi videosinglemaistiaista, nimibiisi Zombijive ja balladi Enkelin kaltainen. Albumi on saatavilla sekä vinyylinä että cd- ja digi-formaateissa. Julkaisija on Knob 11 Production -levymerkki ja jakelusta vastaa Supersounds.

Sysi & Savi perustettiin Loimaalla 2014. Kymmenen vuotta eri bändeissä toiminut laulaja-kitaristi Temes löysi biisien kirjoittamiseen uuden poltteen yhdistettyään kaksi nuoruutensa musiikillista rakkautta, raskaan kitaroinnin ja rockabillyn. Suomen kielen käyttäminen niittasi kokonaisuuden kasaan: valittu linja tuntui oikealta ja heittäytymisen arvoiselta – näin tehdään, meni syteen tai saveen.

Ensimmäisen keikkansa Sysi & Savi teki joulukuussa 2014 ja ryhtyi sitten kiertämään Suomen rockluolastoa. Ensimmäistä pitkäsoittoaan yhtye ryhtyi valmistelemaan 2017, ja vaikka aikatauluun tuli matkan varrella muutoksia, pitkä kypsyttelyaika teki lopputulokselle hyvää. Yhtyeen alkuvaiheen kappaleista pitkäsoitolle valikoitui vain kaksi, ja nimibiisi Zombiejive syntyi aivan levytysprosessin loppuvaiheessa.

Sysi & Savea on joskus kutsuttu progressiiviseksi rockabillycoreksi. Määritelmä ei kiusaa Temestä, mutta olennaisinta on, että hän näkee yhtyeen erittäin kiehtovaksi alustaksi kirjoittaa musiikkia.

Temes: – Kirjoitan sekä henkilökohtaisista kokemuksista elämän varrelta että tapahtumista ja ihmisistä, jotka ovat eri tasoilla koskettaneet minua. Tällä levyllä saatetaan päätyä myös toisen maailmansodan aikaiseen maailmaan ja toisaalla tartutaan ihmisten kykyyn loukata toista seurauksista välittämättä. Saatan toimia välillä siis vain pohdiskelijana, mutta lähes aina taustalla on jokin todellinen tapahtuma. Levyn nimikkokappale edustaa tekstien kepeintä linjaa.

Zombijive Spotifyssa

Sysi & Savi:
Temes Tuominen: Kitara, laulu – Pete Horn: Rummut – Toni Tyyri: Basso – Jaylon Ojala: Kitara, taustat

Sysi & Savi Facebookissa