Kotimainen elektrorock-tulokas teki levytyssopimuksen maineikkaan brittiyhtiön kanssa

Kuopiolainen elektroninen rockyhtye Dear Moon on tehnyt sopimuksen englantilaisen Revolver Recordsin kanssa. Vuonna 1978 perustettu pitkän linjan indie levy-yhtiö on muun muassa signannut ensimmäisenä brittiläisen vaihtoehtorocklegenda The Stone Rosesin sekä ollut julkaisemassa punkin ensimmäisen aallon yhtyeitä, kuten UK Subsia. Lisäksi Revolver on sisaryhtiöidensä kautta julkaissut mm. The Scorpionsia ja Acceptia.

“Loppujen lopuksi sopimus ja yhteisymmärrys syntyivät melko nopeasti. Meillä oli paketti valmiina, ja Revolver innostui kuultuaan sinkun. Ladoimme pöytään lisää biisejä ja homma oli selvä”, yhtyeen laulaja Tommi kertoo.

Dear Moon on perustettu vuonna 2019. Ensimmäisen keikkansa se soitti Kuopiossa Pannuhuoneella elokuussa 2019. Yhtye koostuu viidestä kokeneesta muusikosta, osa taannoisen musiikkivientiylpeys Rubikin, osa Ylen soittolistoilla keikkuneen Terhon riveistä. Bändin ensimmäinen itse julkaistu single Queen of Silence ilmestyi joulukuussa ja se sai samantien laajalti kansainvälistä huomiota. Kappale löytyy myös tulevalta albumilta.

“Kyllä tämä oli erittäin tarkasti suunniteltu taktiikka. Lyriikan ollessa englanniksi katse kotimaan rajojen ulkopuolelle on välttämätöntä. Musabisnes on muuttunut valtavasti viime vuosina, ja kaikki ulkomusiikilliset asiat täytyi opetella uudestaan. Hyvien biisien ja kovan työn merkitys on onneksi vielä arvossaan ja se tuotti samantien tulosta! Aivan mahtavaa!”  Tommi hehkuttaa.

Sopimus kattaa kahden singlen sekä albumin julkaisun vuonna 2020. Ensimmäinen single ”AFTERLIFE” ilmestyy maaliskuun 27. päivä ja albumi huhtikuun lopulla.

Kokoonpano
Tommi Saikkonen – vocals, guitar
Timo Kokko – guitar
Sampsa Väätäinen – drums, vocals
Tatu Savolainen – bass, vocals
Markus Lumipuu – synths, vocals

Dear Moon somessa

instagram.com/dearmoonband 

facebook.com/DearMoonband