Dear Moonin debyyttialbumi on matka Music Televisionin ääreltä Berliinin yökerhoihin

Kotimainen Dear Moon painaa debyyttialbumillaan Arise ennakkoluulottomasti kädenjälkensä elektronisen rockin maailmankartalle.  Tänään julkaistulla albumilla bändi matkustaa 1990-luvun Seattlesta Iso-Britanniaan, jossa illat vaihtuvat yöksi Music Televisionin Alternative Nation -ohjelman parissa. Imettyään itseensä aimo annoksen saarivaltakunnan rosoista kitararockia, matka jatkuu Berliinin yökerhojen kautta Suomeen, missä palaset kootaan hämmästyttävän linjakkaaksi kokonaisuudeksi.

Dear Moonin työtahti on ollut kiivas, sillä yhtye on perustettu viime vuonna. Osaltaan bändin ilmaisua lienee terävöittänyt kokemus, sillä nykyisessä kokoonpanossa vaikuttaa muun muassa Rubikissa soittanut Sampsa Väätäinen (rummut) ja Terhossa vaikuttanut Tatu Savolainen (basso). Lisäksi yhtyeeseen kuuluuu Tommi Saikkonen (laulu, kitara), Timo Kokko (kitara) ja Markus Lumipuu (koskettimet).

Arise-albumilta on toistaiseksi julkaistu kolme singleä: Queen of Silence, AFTERLIFE ja Das Mekanik, jotka toimivat oivana läpileikkauksena bändin tuotannosta. Bändin syntetisaattoreilla höystetylle rockille luonteenomaista ovat mahtipontiset kertosäkeet, harkittu tuotanto ja vankka dynamiikan taju. Albumin kansainvälisestä julkaisusta vastaa brittiläinen Revolver Records.

Laulajakitaristi Tommi Saikkonen kertaa albumin syntyvaiheita julkaisun kynnyksellä:
”Pyörittelimme albumia varsin pitkään studiossa ja hioimme soundeja ja sovituksia emmekä halunneet tinkiä mistään. Asetimme levylle tavoitteita, jotka kaikki tuntuvat toteutuneen. Etupäässä tämä albumi merkitsee meille studion ovien aukaisua maailmaan ja lähtölaukausta johonkin hienoon. Uuden projektin alkuun saattaminen vaatii aina moninkerroin enemmän työtä ja se, että sinkut lähti hyvin liikkeelle Suomessa ja maailmalla tuntuu todella hyvälle. Tästä on hyvä lähteä kirjoittamaan seuraavaa albumia, joka itse asiassa on jo varsin pitkällä.”

Kokoonpano
Tommi Saikkonen – vocals, guitar
Timo Kokko – guitar
Sampsa Väätäinen – drums, vocals
Tatu Savolainen – bass, vocals
Markus Lumipuu – synths, vocals