Mercury Circlen ensimmäinen single tarjoaa kipua ja kauneutta

Nimekkäistä muusikoista koostuvan Mercury Circle -yhtyeen ensimmäinen single ”The Beauty Of Agony” on ilmestynyt. Kappale on esimakua elokuussa julkaistavalta EP:ltä ”The Dawn Of Vitriol”.

Mercury Circle on Jaani Peuhun (mm. Swallow the Sun, Iconcrash) kokoama yhtye, jonka musiikissa doom metal ja elektroninen synkkä pop lyövät kättä luoden bändin new doomiksi määrittelemän genren. Yli puolituntinen EP on ensimmäinen Peuhun omaa musiikkia sisältävä julkaisu vuosikausiin. Viime aikoina Peuhu on saavuttanut mainetta toimiessaan tuottajana muun muassa Swallow the Sunille, Lord Of The Lostille, Hallatarelle sekä juuri ilmestyneelle postyyminä julkaistulle Aleah Starbridgen debyytille.

Jaani Peuhu avaa ensimmäisen singlen taustaa:
”The Beauty Of Agony oli ensimmäisiä biisejä, mitä kirjoitin bändille. Ne aivan ensimmäiset biisit olivat tyyliltään vielä doomimpaa materiaalia, mikä johtui osittain siitä, että oli jäänyt vähän vaihde päälle Hallatarin kanssa tekemäni kiertueen jälkeen. Biisini syntyvät usein niin, että yritän imeä vaikutteita kaikesta näkemästäni ja kuulemastani ja annan sitten universumin istua co-pilottina kirjoitusprosessissa mukana. Biisin nimi puolestaan tuli tatuointistudiosta, jossa olin operoitavana. Mietin, että onhan tämä aika kaunis ja stressitön tila”.

”The Dawn Of Vitriol” -EP:n tuotannosta vastaa Jaani Peuhu ja masteroinnista Jaime Gomez Arellano (mm. Ghost, Paradise Lost). Tuottelias yhtye on myös aloittanut ensi vuonna julkaistavan debyyttialbumin nauhoitukset Sonic Pump -studiolla.

 

Kokoonpano
Jaani Peuhu – laulu, kitara, koskettimet (Swallow the Sun, Iconcrash, Hallatar)
Jussi Hämäläinen – kitara, koskettimet, laulu (Hanging Garden)
Juppe Sutela – kitara (To/Die/For)
Ande Kiiski – basso (Rytmihäiriö, Sleep Of Monsters)
Juuso Raatikainen – rummut (Swallow The Sun)

MERCURY CIRCLE somessa
https://www.facebook.com/mercurycircleofficial/
https://www.instagram.com/mercurycircleband/

https://twitter.com/mercurycircle