Jesse & Varjojen Devoluutio punoo yhteen ihmissuhdedraamoja ja kantaaottavuutta

Jesse & Varjot -yhtyeen toinen albumi Devoluutio näki tänään päivänvalon. Suomirockin perinteille kumartava bändi liikkuu uudella pitkäsoitollaan tiukoista rockrypistyksistä hempeästi soljuviin slovareihin. Levyn tekstimaailma taas punoo yhteen ihmissuhdedraamoja ja kantaaottavuutta.

”Devoluutio-albumi syntyi siitä ajatuksesta, että kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan. Devoluutio tarkoittaa sitä, että asiat menee vituiksi vähän joka suunnassa eikä vain minulla.  Sanat ovat hyvinkin henkilökohtaisia. Niissä on viittauksia mun elämään, uskoon, filosofiaan ja maailmankatsomukseen. Kantaaottavuus on levyllä teemana, koska maailman meno huolestuttaa. On ilmastonmuutosta ja muovijätettä, itsekkyyttä ja välinpitämättömyyttä ympäristöä ja ihmisyyttä kohtaan. Kuitenkin kappaleissa on toivoa. Aina on toivoa!”, kertoo laulaja ja biisintekijä Rami Hentilä.

Jesse & Varjot oli alun perin Ramin sooloprojekti, josta kasvoi myöhemmin täysimittainen bändi. Kokoonpano sai nykyisen miehistönsä tämän albumin syntyprosessin myötä.

”Idea levystä alkoi muotoutumaan joulukuussa 2018. Otin yhteyttä rumpali Teijo Jämsään ja ehdotin sille liittymistä bändiin. Silloin oli jo viisi biisiä ja studio varattuna. Teijo hyppäsi kelkkaan ja painuttiin Rock above -studioon äänittään nuo kappaleteet. Sessioissa saatiin narulle biisit Pysy kaukanaOnnellinenKuinka maailma makaaKuka pelkää pimeää ja Ikijää”, Rami avaa albumi syntyprosessin alkuvaiheita. ”Sitten otin yhteyttä Jukka Backlundiin, että kiinnostaisko miksata nämä biisit ja niillä puheilla raidat lähti Vegasiin.”

Levyn valmistelu vei aikaa, mutta kun prosessi oli saatu käyntiin, kaikki sujui lopulta kuin itsestään. Kokoonpanoon tuli kuitenkin vielä viime hetkillä muutoksia.

”Nyt oli siis uusi bändi kasassa ja laitettiin vuonna 2019 Pysy kaukana -sinkku pihalle ja sehän nousi Spotifyn listoille ja soi jopa radioissa Australiassa ja Espanjassa. Kone lähti käyntiin, mutta jossain vaiheessa jouduttiin etsimään uusi rumpali lähempää etelää, kun Teijo asui Oulussa. Petu Parkkonen liittyi bändiin ja alettiin sovittaan loppulevyä pakettiin”, Rami kertoo.

Devoluutio-albumilta on aiemmin julkaistu neljä singleä, jotka ovat streamanneet Spotifyssa kymmeniätuhansia kertoja. Levyn ovat miksanneet Jukka Backlund ja Bobby Nieminen ja masteroinut Steve Kitch omalla Steve Kitch Mastering -studiollaan Isossa-Britanniassa.

Devoluutio Spotifyssa.

Jesse & Varjot Facebookissa ja YouTubessa.