Valokeilassa Mansesterin kokoama jättimäinen Mikseri Allstars

Tänään julkaistulla Valokeilassa-singlellä esiintyy 26 Mikseri.netin suosituinta artistia. Kokoonpano kantaa nimeä Mikseri Allstars ja tarttuvalla rap-teoksella on mittaa yli yksitoista minuuttia.

Jos tämä kuulostaa suureelliselta, niin se on ollut tarkoituskin. Mansesteri-yhtyeen Mc Manella on ollut pitkäaikainen haave tehdä iso possebiisi. Kun tämä unelma yhdistyi Mansesterin alkuperäisjäsenen Inden suuruudenhulluun ideaan kerätä aikansa suurimman musiikkiportaalin Mikseri.net:in kuunnelluimmat artistit kasaan, lopputuloksena syntyi Valokeilassa.

Biisillä vilisee niin nykyisiä kuin jo uransa lopettaneitakin tähtiä. Sen kertosäkeet laulaa Mikseri.netistä alun perin ponnistanut eurodanceyhtye Chorale. Jokainen biisillä esiintyvä artisti on kirjoittanut itse laulamansa tekstiosuudet kappaleelle. Näin jokainen on saanut esiin itselleen ominaisen tyylin, fiiliksen ja näkökulman.

Kappaleen nimi juontuu suoraan Mikseri.netin etusivun Valokeilassa-boksista, johon sivun ylläpito tekee omia nostojaan trendaavista ja suosituista kappaleista.

”Mikseri oli suomalaisen musiikkialan ruohonjuuritason ponnahduslauta. Mahtava saada tehdä yhteistyötä samalla kappaleella niiden artistien kanssa, joiden uraa tuli seurattua oman uran alussa”, kertoo Inde.

”Lähdimme rohkeasti kyselemään myös jo uransa aikoja sitten lopettaneita, silloisia omia esikuviamme mukaan kappaleeseen. Olemme todella hyvillämme siitä, että kaikki olivat mielellään mukana tässä”, kommentoi puolestaan Mc Mane.

Kappaleella ovat mukana on mm. kolminkertainen Rapin suomenmestari MC Kajo, X-Factor sekä Suomen Talent-ohjelmissa yleisöä villiinnyttänyt naisräppäri SanaTCT:n entinen keulahahmo Miika, sekä luonnollisesti myös platinaa ja kultaa striimannut omakustannebändi Mansesteri alkuperäisellä kokoonpanolla.

Valokeilassa-biisin on säveltänyt Mansesterin Saravon Pekka -jättihitin tuottaja Joni ”Zankie” Vuorinen, sekä miksannut ja masteroinut Mansesterin alkuperäisjäsen Sasu ”Sarkastinen”. Molemmat ovat myös äänessä kappaleella.

Kappaleen täydellinen artistikattaus (suluissa mikseri.netin aikainen artistinimi):

Chorale
Mieloin (Lyriikka)
Kekkonen
Kasper Vee
Methodi
TuuriUli (Abstraakki)
Gabi
Vainis (Vainoharha)
Mc Mane
Inde Morjesta (Indefiniitti)
Sarkastinen
Zankie
Miika (Comeetta)
Ainty (Aintybro)
Heittiö
MC Kajo
Altis (AKA)
One (One’love)
Talentti
Pehmo A
Alamaa
Sana
Ekstaasi
Läski Salonen (Kirka Rapitzin)
Marcus Virta (Få Flow)
PistePiste

Kappaleen lyriikkavideo.

Valokeilassa Spotifyssa.