Aerolta vuosien tauon jälkeen uusi single

Usean vuoden mittaiseksi venyneen tauon jälkeen Aeron uusi single Juokse tyttö näki päivän valon viime kuussa. Single on ensimmäinen näyte toukokuussa ilmestyvältä albumilta.

Juokse tyttö on aeromaisesti kepeää poppia, suomirokkia ja indie-virtauksia yhdistelevä menobiisi. Siinä juostaan kohti omia haaveita, kohti omaa paikkaa maailmassa, eikä anneta matkalla olevien houkutusten eksyttää tieltä.

Tulevan levyn kappaleet käsittelevät nuoruuden loppumista ja jonkin uuden, vielä tuntemattoman ajan alkamista. Lauluissa on vivahteita rakkauden eri muodoista perheessä ja parisuhteessa, jossa kaikki muuttuu koko ajan, mutta suurinta muutosta edustat sinä itse. Levyllä kuullaan myös kaikuja oman historian tutkimisesta ja siitä, kuinka aika antaa ääriviivat kokemuksille.

Popia, folksävyjä ja indierockia yhdistelevä Aero julkaisi kriitikkojen ylistämän debyyttialbuminsa Turvaan tuntemattomaan vuonna 2012. Folk-vaikutteinen Kotkan siiven alle soi Yle Radio Suomen soittolistalla, ja kaupungin laidalta katoavista huviloista kertova Kruunuvuorella synnytti artikkelin Helsingin Sanomiin ja sai huomiota jopa itse kaupunginjohtajalta Jussi Pajuselta.

Aeron muodostavat laulaja Henna Jokela-Lohenoja ja kitaristi-instrumentalisti Mikko Lohenoja.

Tulevalla albumilla yhtyeen riveissä debytoi rumpali Lassi Jokinen (mm. Gracias, Elias Gould, Superchrist).

www.aerohelsinki.com

Juokse tyttö Spotifyssa.
Juokse tyttö Youtubessa.