Vialea maalaa 80-luvun betonimaisemaa Koivukylän tornitalon parvekkeelta

Vialea-yhtye julkaisi tänään 5. toukokuuta singlen sekä musiikkivideon Koivukylä. Biisissä sukelletaan betonilähiön tunnelmiin ja oman mielen ristiriitaisuuksiin tornitalon parvekkeen näkymien kautta. Samalla genrerajat indiepopin, rockin ja iskelmän leikkuulaudalla ylittyvät yhdellä viillolla.

Vantaan Koivukylässä syntyneen Vialea-yhtyeen perustaja ja laulaja-kitaristi Janne Lappalainen kuvailee kappaleen olevan hänen summauksensa entisestä asuinpaikastaan. Poliisien vilkkuvien valojen loisteesta pois pääseminen tuntuu sanoituksissa avaimilta onneen, mutta kuitenkin rappioromantiikan tunteessa kylpeminen viehättää ja pitää kiinni kurinalaisessa otteessaan.

Vialean debyyttialbumi julkaistaan syksyllä 2021. Luvassa on kolmen kitaran ylivoimaa, syntetisaattorin leikkisiä melodiakulkuja sekä basson ja rumpujen kirurgisen tarkaa yhteistyötä. Koivukylä-singlen sekä tulevan albumin äänityksistä, miksauksesta ja osatuotannosta vastaa Merta-yhtyeestä tuttu Juhis Kauppinen.

Koivukylä-video YouTubessa.
Koivukylä-single Spotifyssa.

https://www.facebook.com/VIALEABAND