Aika antoi ääriviivat Aeron uudelle albumille

Helsinkiläisen Aeron toinen pitkäsoitto Aika antaa ääriviivat näki päivänvalon tänään. Albumin äänimaisema virtaa kepeästä popistä suomirockiin ja indiestä hypnoottisiin tunnelmiin. Tämä kaikki on kuorrutettu kauniisti kaiutetuilla soittimilla ja heleällä, mutta voimakkaalla lauluäänellä.

Laulujen maailmassa liikuskellaan nuoruuden loppumisen ja jonkin uuden, vielä tuntemattoman ajan alussa. Levy sukeltaa rakkauden, parisuhteen ja perhesiteiden jatkuvaan muutosprosessiin ja oman historian tutkimiseen. Ehkä suurimmat muutokset tapahtuvat lopulta ihmisessä itsessään ja vain aika antaa näille kokemuksille ääriviivat.

Tällä kertaa nimi oli myös enne: albumin ääriviivojen piirtyminen vaati vuosien luomisprosessin.  Kriitikoiden ylistämä Aeron debyytti Turvaan tuntemattomaan näki päivänvalon vuonna 2012.

”Tämä levy teki tuloaan melkein seitsemän vuotta, ja osa materiaalista valmistui aika pian ensimmäisen levyn julkaisun jälkeen. Sitten väliin tuli elämä, epäolennaisia odotuksia omalle tekemiselle ja julkaisu siirtyi siirtymistään. Mutta aika teki tehtävänsä, antoi ääriviivat, ja tekemiseen löytyi taas ilo ja keveys. Laulut saivat uusia sävyjä, kun ne uskalsi riisua ja luovuttiin asioista, jotka eivät toimi. Parhaimmillaan tekeminen on silloin, kun tarttuu juttuihin ennakkoluulottomasti, leikkii ja kokeilee”, laulaja Henna Jokela-Lohenoja kertoo.

Albumin päätösraita, aiemmin singlenäkin julkaistu cover J. Karjalaisen biisistä Hän, paketoi albumin syntyprosessin ja teeman omalla kauniilla tavallaan.

Aika antaa ääriviivat -albumilta on aiemmin julkaistu myös singlet ja videot kappaleista Juokse tyttöKun uni ei tuu ja Helsinki, rakkauteni.

Aeron muodostavat laulaja Henna Jokela-Lohenoja ja kitaristi-instrumentalisti Mikko Lohenoja. Uudella albumilla yhtyeen riveissä debytoi rumpali Lassi Jokinen (mm. Gracias, Elias Gould, Superchrist).

Aika antaa ääriviivat -albumi Spotifyssa.

Albumin biiseistä julkaistut videot:
Helsinki, rakkauteni
Juokse tyttö
Kun uni ei tuu 

Aeron Kotisivut – Facebook-sivu – Instagram – YouTube-kanava