Calle kutsuu tanssiin piilopaikkaansa rantamaisemiin

Kuopiolainen Calle julkaisi tänään ylistyslaulun suomalaiselle kesälle. Piilopaikkaan-single on tanakalla kompilla ryyditetty raikas pop-biisi, joka kutsuu kuulijaa tanssiin suomalaisiin rantamaisemiin.

Kappaleen toteutuksesta vastaa nimekäs tekijäjoukko. Sen on miksannut Janne Tolsa (Turmion Kätilöt ja Tarot) ja äänittänyt Timo Kämäräinen (Olavi Uusivirta) sekä Mika Kalmi. Rumpali Jari ”Kepa” Kettusella (Agents ja Wigwam) vahvistettuna herrat Tolsa ja Kämäräinen muodostavat myös kappaleella soittavan bändin.

Piilopaikkaan tiivistää oivaltavasti perinteisen suomalaisen käsitykseen kesänvietosta. Callen rinnalla laulua tulkitsee vieraileva upeaääninen Katri Somerjoki.

”Oli kylmä marraskuinen maanantai, kun istuin paljussa Porin lähettyvillä ja katsoin merelle, jossa aurinko oli painumassa taivaanrannan taa. Yhtäkkiä päässäni alkoi soimaan kesäinen melodia ja koko biisin tarinan idea alkoi hahmottua päässäni. Siitä on kuljettu pitkä matka tähän päivään ja biisi on kokenut monenlaista muutosta aina vaan parempaan suuntaan”, Calle kertoo biisin synnystä.

Piilopaikkaan on Callen kolmas single. Ensimmäinen sinkkujulkaisu Aavekaupunki sai hyvän vastaanoton radioissa ja suoratoistopalveluissa, kuten myös Elämä kantaa.

Musiikinteon ohella Calle on aktiivinen persoona monella eri kulttuurin saralla. Kuorosotaan hän osallistui kahdella eri tuotantokaudella sekä Marco Hietalan että Olli Hermannin luotsaamissa Kuopion kuoroissa, nousten esiin taitavilla soolo-osuuksillaan suorissa lähetyksissä.

Lisäksi Calle esittänyt yhtä pääosaa (Pallea) suositussa Vuonna 85 – Kuopio remix -musiikkinäytelmässä kesällä 2019, laulanut taustoja eri artistien levyilla, kuten Amorphisin The Beginning Of Timesilla ja Turmion Kätilöiden Perstechniquella. Hän myös organisoi Henry`s Pubin jäähyväisjamit Kuopiossa 2021.

Piilopaikkaan-sinkku Spotifyssa.

Calle – laulu
Katri Somerjoki – feat. laulu
Timo Kämäräinen – kitarat, basso ja koskettimet
Janne Tolsa – koskettimet ja koneet
Jari ”Kepa” Kettunen – rummut

Calle Facebookissa ja Instagramissa.