Metallikvintetti Kolossuksen ”Siluetti” rikkoo tuhon noidankehää

Joensuulainen Kolossus piirtää itseään suomenkielisten metallitulokkaiden kartalle voimakkain vedoin. Uusi single Siluetti on vakuuttava näyttö viisi vuotta toiminnassa olleelta yhtyeeltä. Kappale jatkaa teemallisesti alkuvuodesta julkaistun ja sodan järjettömyyttä käsittelevän Isolaatio-singlen jalanjäljissä.

Yhtyeen laulaja Petri Tarvaisen mukaan Siluetti käsittelee sodan noidankehän ja ihmisen raadollisen puolen voittamista:

”Kappaleessa keskitytään sanallisesti sodan ja julmuuden syihin ja seurauksiin: mistä se johtuu, mitä siitä seuraa, mitä siitä syntyy ja mitä siitä voidaan oppia ettei sama toistuisi kaavamaisesti. Tietynlaista toivoa löytyy myös että äärimäisestä julmuudesta huolimatta se nujerretaan. Kitetytettynä sanoma on se ettei anneta asioiden hautua, kasvaa ongelmiksi ja tehdä asioista liian vaikeita ratkaista muutoin kuin äärimmäisyyksien kautta.”

Kolossus-yhtyeessä yhdistyy Pohjois-Karjala ja Göteborg. Musiikissa huokuu metalliperinne, joka on pyörinyt pohjoisen kansan ainesosina 90-luvulta tähän päivään. Kolossus on teknistä taitoa, mieleenpainuvia melodioita ja voimaa. Siluetti-singlellä kokonaisuuden viimeistelee Matias Kupiaisen (Stratovarius) miksaus.

Kuuntele Siluetti digitaalisissa palveluissa:
Spotify
Apple Music
Amazon Music

Kokoonpano

Petri Tarvainen – laulu
Jaakko Kauppinen – kitara
Janne Roiha – kitara
Antti Juuti – basso
Juuso Härkönen – rummutKolossus somessa
Facebook
Instagram
YouTube