Viivi Josefinan single Kaivariin syntyi Instagramissa

Koronasulku sai hakemaan yhteyttä ihmisiin täysin uudella tavalla – biisin aihe ja soinnut Instagram-seuraajilta

Viivi Josefinalta ilmestyi tänään kolmas single Kaivariin. Kesäisen aurinkoinen kappale syntyi vuosi sitten koronasulun aikaan Instagram-haasteen pohjalta. Viivi kysyi Insta-seuraajiltaan teemoja ja sointuja, joiden pohjalta kirjoitti laulun yhden viikonlopun aikana ja julkaisi sen pianoversion Instagram-tilillään heti seuraavana maanantaina.

Nyt vuotta myöhemmin Kaivariin herää uudelleen eloon soulahtavana studioversiona. Kappaleen aihekin on edelleen ajankohtainen.

“Kaivariin syntyi viime keväänä ankarimman poikkeustilan ollessa päällä. Yksinäisyys ja eristys alkoi jo tuntua ja päätin hakea yhteyttä ihmisiin Instagramin kautta. Pyysin seuraajiltani aiheita, joista haluaisivat kuulla laulun. Ehdotetuista aiheista valikoitui ytimekäs “läheisyys”, joka tuntui olevan monella resonoiva aihe siihen hetkeen. Tämän jälkeen pyysin seuraajiltani ehdotuksia soinnuille. Näistä aineksista lupasin yhden viikonlopun aikana tehdä laulun. Kaivariin sai alkunsa pääsiäistorstaina ja julkaistiin Instagramiin pianolaulu-versiona pääsiäispäivänä viikonlopun jälkeen”, Viivi Josefina kertoo biisin syntytarinan.

Singlen viesti on teemasta huolimatta positiivinen. Korona-ajan eristäytyminen on herättänyt meidät ajattelemaan, kuinka tärkeää henkinen ja fyysinen läheisyys ihmiselle on.

”Kaivariin kertoo läheisyydenkaipuusta, mutta ei haikealla vaan ihanalla ja optimistisella tavalla. Olen sitä mieltä, että maailma kaipaa enemmän duuria ja tervettä naiiviutta – nämä molemmat ajatukset kuuluvat tässä biisissä ja sen tuotannossa. Kaivariin on tehty nautittavaksi silmät kiinni, syli auki ja kasvot kohti aurinkoa!”, Viivi kertoo.

Kaivariin Spotifyssa.

Viivi Josefinan Facebook-sivu ja Instagram-tili.