Pia Melodialta oodi ikimetsälle

© Studio Sole

Pia Melodialta on tänään julkaistu meditatiivinen Metsä vain on –debyyttisingle. Kappale etenee jazzsointukierrolla – aluksi lyyrisenä tunnelmakuvana, lisäten vähän kerrallaan rakennetta ja jännitettä. Tuuli huokailee, jossain lentää lintu, kastepisara saa hämähäkin kudelmat helisemään.

Metsä vain on –lyriikkavideo on kuvattu Padasjoella Vesijaon ikimetsän rajalla. Videolla ikimetsä saa oman rauhaa henkivän äänen. Vanha metsä elää omassa ajankierrossaan, vuosia laskematta ja hengittää syvään kiirehtimättä.

Kappaleen sanat ovat sävellettyä nykyrunoa, vailla riimiparien kahleita. Jokaista sanaa jää kuuntelemaan. Pian kaunis, välillä lähes kuiskaukseksi keventyvä ääni sopii oivallisesti kappaleeseen.

”Biisi syntyi, kun luin vuonna 2019 Helsingin Sanomista Piia Elosen pitkän artikkelin Padasjoen Vesijaon ikimetsästä. Jutun tarina ja kuvat tekivät minuun suuren vaikutuksen. Kertomus vanhasta, ihmisiltä suljetusta metsästä vain toisilleen humisevine puineen, korkealla oksistoissa lentävine lintuineen ja hämyisine sammalmattoineen, johon ainoastaan eläinten jalat jättävät jälkiään, oli niin huikea, että Metsä vain on -kappaleeni syntyi yhdessä illassa”, kertoo Pia Rönnberg, taiteilija- nimeltään Pia Melodia

Metsä vain on -kappaleen musiikillisen osuuden on soittanut, äänittänyt ja miksannut Studio Limskyn Saku Liimatainen.

”Studio on kauniilla paikalla järven läheisyydessä ja fiilis oli mitä parhain äänityssessiossa. Saku on todella monilahjakas muusikko, musiikintekijä ja äänittäjä. Hänen kanssaan oli upeaa tehdä yhteistyötä”, Pia kehuu.

Metsä vain on Spotifyssa.
Metsä vain on -lyriikkavideo YouTubessa.

Pia Melodian Facebook-sivut, Kotisivut ja Instagram.

Promokuva © Studio Sole