Silverformsin IAO on soundtrack matkalle muistoihin ja tulevaisuuteen

Silverformsin tänään julkaistu digisingle IAO on soundtrack matkalle, jonka ääripisteet sanelee kuulijan oma tajunta. Retrofuturistisella soundillaan Silverformsin melodinen instrumentaalimusiikki tarjoaa mahdollisuuden pysähtymiselle ja puhtaaseen havainnointiin perustuvalle läsnäololle. Niin halutessaan IAO:sta voi löytää kaikuja progesta, fuusiosta ja 1980-luvun kitaramusiikista, mutta matkasta mielen ulottuvuuksiin on joka tapauksessa kysymys.

Silverformsin ajattelussa henkilöiden, julkaisun graafisen ilmeen tai teknisten ratkaisujen ei pitäisi ohjailla tai rajoittaa kuuntelukokemusta liikaa, etusijalla on musiikin kyky sytyttää tunnelmia ja muistoja, avata uusia näköaloja.

Nimeä Silverforms kantanut esikois-EP näki päivänvalon toukokuussa 2021, eli IAO lukeutuu vielä artistin oman taipaleen ensimmäisiin askeliin.

Silverformsin takaa löytyy pitkän ja monipuolisen musiikkihistorian omaava ääni-ilmaisun ammattilainen Janne Laine, joka vastaa IAO:n sävellyksestä, instrumenteista, ohjelmoinnista, äänityksestä ja miksauksesta. IAO:n on masteroinut ruotsalainen, Fascination Street Studioiden Jens Bogren, jonka ansiolistalta löytyy muun muassa sellaiset nimet kuin Animals As Leaders, Opeth, Taylor Swift.

IAO-single Spotifyssa.

Silverforms kotisivut.