Patsy on uudistuneen Muovi Makkosen popylistyslaulu ystävyydelle

Muovi Makkosen tänään julkaistu Patsy on tarttuvan pop-biisin muotoon puettu ylistyslaulu ystävyydelle. Muovi Makkonen on aiemmin opittu tuntemaan paitsi kaikenlaisiin keikkapaikkoihin solahtavana postpunk-underground-popduona, myös mieltymyksestään riitasoinnuilla ja kulmikkaalla maailmankuvalla leikittelyyn.

Patsy-singlellä yhtyeen musiikillista pakkaa sekoitetaan kuitenkin uudelleen.

Muovi Makkosen laulaja-kosketinsoittaja Elisa kertoo kirjoittaneensa laulun sanat ja sävellyksen melko pikaisesti koronavuoteessa keväällä 2021. Ankea aika tuotti aiempaa positiviisempaa musiikkia, mutta tekstittäjän katseen vino tarkastelukulma maailmaan pitää siirappisuuden kaukana: ”Kauan kauan sitten me kaikkea vast kokeiltiin / Vuosien päästä ollaan mummoja ryppysii”.

”Patsy tulee sarjasta Absolutely Fabulous, jossa on keski-ikäiset alkoholistiystävykset Patsy ja Edina sekoilevat”, Elisa kertoo.

*Helsingissä Kiven studiolla äänitetystä Patsysta päätettiin tehdä aiempaa täyteläisempi sovitus, sillä keikkaversion piano, kitara, tamburiini ja laulu huusivat tuekseen muita instrumentteja. Kappaleen äänittänyt, miksannut ja masteroinut Lasse Rautiainen päätyi Muovi Makkosen apukädeksi soittamaan akustista kitaraa ja perkussioita keikoille, mikä vapautti alkuperäisen duon toisen puoliskon eli Tommi Kanervan keskittymään pääinstrumenttiinsa sähkökitaraan.*

Elisan mukaan Muovi Makkonen on pääsääntöisesti duo, mutta kaveriksi otetaan mielellään muitakin soittajia, aina keikkapaikan ja tilanteen mukaan: ”Biisit toimivat hyvin riisuttuina duoversioina, mutta sopisivat isommallekin kokoonpanolle”.

Vaikka Patsy tarkoitti Muovi Makkoselle uusia tuulia sekä musiikillisesti että kokoonpanon osalta, yhtyeen hyväksi havaittuja toimintatapoja ei olla muuttamassa. Uusia biisejä tehdään sitä mukaa kuin niitä luontevasti syntyy ja ne siirtyvät osaksi keikkaohjelmistoa. Esiintymisiä on Elisan mukaan sovittu lähitulevaisuuteen ”yllättävän hyvin”. Lisäksi syksyllä 2021 diginä julkaistusta Krampit-albumista on tulossa toukokuussa 2022 sadan kappaleen vinyylipainos.

Muovi Makkonen:
Elisa Makkonen: laulu + koskettimet
Tommi Kanerva: sähkökitara

Patsy-single Spotifyssa.