Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö matkalla rokkitähteyteen

Rokkisatukirjasarjan hahmot Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö etenevät rokkitähtien urallaan nyt kirjoista myös levyttäviksi artisteiksi. Kaksikon tarina sai juuri uuden kirjamuotoisen jatko-osan nimeltään Kirotut lokit, ja samalla Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö allekirjoittivat Rockhopper Musicin kanssa jokaisen muusikon unelman, levytyssopimuksen, jonka myötä tänään ilmestyi bändin debyyttisingle Kuuntele pöllöö.

”Superpörhee levydiili! Rockhopper sopii meille kuin saparo sian pyllyyn”, Rolli-Pöllö intoilee uudesta sopimuksesta.

Singlellä Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö yhdistelee rokkia ja räppiä Aerosmithin, Run-D.M.C:n ja Atomirotan hengessä kruunaten biisin korvamadoksi hiipivällä kertosäkeellä. Kertosäe kiteyttää myös biisin sanoman. Meitä on monenlaisia, mutta me kaikki vedetään samaa linnunrataa ja voidaan olla hyvää pataa. Biisistä julkaistiin tänään myös lyriikkavideo.

”Olin kyllä vähän epäluuloinen, kun Rolli ehdotti räppibiisiä. Mutta kitarariffi teki siitä lopulta ihan täysverisen rokkibiisin. Rollilla on yleensä aika hyvä vainu näissä hommissa”, Rokki-Pupu tunnustaa.

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö valmistelevat myös debyyttialbumiaan, joka ilmestyy loppuvuodesta 2023.

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö -bändin muodostavat tunnetut rokkihahmot. Rolli-Pöllön äänenä toimii Barbe-Q-Barbiesin rumpalina ja The Black Bubblesin solistina tunnettu Niina Klemetti, ja Rokki-Pupun kitaroista vastaa Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö -kirjojen kirjoittaja ja Huuto!-yhtyeen kitaristi Pete Leppänen. Bändin tuottajana ja nelikielisen varressa toimii The Flaming Sideburnsin nykyinen basisti Rami Helin.

”Oli alusta asti selvää, että tarinat saavat rinnalleen musiikkia. Tähänhän mä olen koko rokkiurani tähdännyt”, Pete Leppänen kertoo.

Kirotut lokit -kirjassa Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö lähtevät kiertueelle Kirotut lokit -bändin lämppäriksi. Kirjailija Pete Leppänen on ammentanut tarinoita näihin kirjoihin 30 vuoden kokemuksistaan rock’n’rollin alamaailmasta. Näistä kokemuksista syntyivät kirjan pienet, eläimelliset rokkitähdet.

Bändin voi nähdä livenä debyyttikeikallaan Helsingin Kirjamessujen Kumpula-lavalla la 29.10. klo 15.30.

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö – Kirotut lokit -kirjan julkaisija on Lasten Keskus.

Kuuntele pöllöö -single Spotifyssa.
Kuuntele pöllöö -lyriikkavideo YouTubessa.

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö Instagramissa.