Tyrävyön Kristian Kuustie starttaa soolouransa voimaannuttavan romanttisella folk-punkilla

Tyrävyön kitaristina tunnetuksi tullut Kristian Kuustie tekee paluun parrasvaloihin ja starttaa soolouransa singlellä Haluun elää täällä taas. Akustisvoittoista folk-pop-punkrallia rikastavat kansanmusiikkivivahteet saavat sen soimaan vastustamattomasti. Biisistä ilmestyi tänään myös video.

Haluun elää täällä taas on 26. kesäkuuta ilmestyvän Kristianin debyyttialbumin nimikkokappale.

Biisi on voimaannuttavan romanttinen tarina ikääntyvästä miehestä vanhassa talossa, jossa kissat pelaavat shakkia ja jossa hän haaveilee takaisin rakkauden pyörteisiin. Kappaleen video vie katsojan näihin jumalan hylkäämän talon tunnelmiin.

Vauhdilla soolouraansa käynnistävä Kristian on haaveillut omien biisien kirjoittamisesta jo Tyrävyön ajoista lähtien. Hän teki joitakin biisejä Tyrävyöllekin, mutta täyteen vauhtiin lauluntekijä pääsi vasta viime vuonna.

”Partakarvojen piti hieman harmaantua ja erilaisia sattumia tapahtua, ennen kuin eräs tekemäni pieni laulunpätkä kolahti kunnolla. Kitaralla soitellessa se tuntui heti omalta. Siitä aukesi, tai suorastaan räjähti ketsuppipullon korkki auki ja biisejä alkoi syntymään”, Kristian kertoo innostuneena.

Kristian äänitti biisin studiossa Tyrävyön rumpalin Pasi Viinamäen kanssa ja heti sen jälkeen syntyi päätös kokonaisen albumin tekemisestä. Palaset loksahtelivat kuin itsestään paikoilleen myös bändin kasaamisessa. Hassisen Koneestakin tuttu Jussi Kinnunen oli pian studiossa basson varressa ja koskettimissa Menneisyyden vankien Jussi Aaltonen.

Debyyttisinglen sanoman Kristian kiteyttää näin: ”nyt loppui pelleily perkele, täältä tullaan taas!”

Haluan elää täällä taas -single Spotifyssa ja Apple Musicissa.
Haluan elää täällä taas -video YouTubessa.

Kokoonpano:
Kristian Kuustie – laulu ja kitara
Jussi Kinnunen – basso
Pasi Viinamäki – rummut
Jussi Aaltonen – koskettimet