Kekkonen lyö turborockvaihteen päälle Grillijono K.O.:n videolla – ”Härmägeddon” on myllykirje some-öyhöttäjille

“Totta tai ei, näin nämä asiat täällä koetaan”

Turborockin viittaa ylväänä kantava Grillijono K.O. on julkaissut singlen ja videon kappaleeseen ”Härmägeddon”, joka on samalla 1. maaliskuuta 2024 julkaistavan kakkosalbumin nimikkokappale. Biisin videolla ääneen päästetään itse Kekkonen, joka paasaa populismin ja sosiaalisen median algoritmien vaikutuksesta ihmisten tiedonhankintaan ja maailmankuvaan ylipäänsä. Viestiä tehostaakseen Kekkonen ottaa kovat keinot käyttöön ja sonnustautuu videon edetessä metallimaailman univormuun eli corpse paintiin. Samalla hän antaa vihjeen, että saattaa jäädä seikkailemaan yhtyeen kuvastoon pidemmäksikin aikaa.

”Täällä Härmässäkin osataan jo tykitellä Amerikan meiningillä, ainakin mitä kansan medialukutaitoon tulee. Saatanan tunarit, joku voisi tokaista”, bändin laulaja-kitaristi Lobo-Tommi toteaa.

Grillijono K.O. on turboahdetuilla keikoillaan ja hirtehisillä lyriikoillaan noussut suomalaisen turborockin lipunkantajaksi. Härmägeddon-single on monelle yhtyeen fanille keikkasetistä entuudestaan tuttu ja se on osaltaan vaikuttanut albumin muotoutumiseen:

”Maaliskuussa julkaistavan kakkosalbumimme nimikkokappale Härmägeddon on jo jonkin aikaa toiminut keikkasettimme avausbiisinä ja polkaisee myös tulevan levyn mukavasti käyntiin. Biisi syntyi pandemian alkuvaiheessa ja omalta osaltaan määritti punaisen langan koko levylle. Suomalaisuuden synkemmät piirteet kulkevat teemana löyhästi koko levyn läpi. Levyn työnimi olikin ”Härmän pimeä puoli”, mutta se yksinkertaistettiin Härmägeddoniksi, laulaja-kitaristi Lobo-Tommi kertoo.

Tulevan pitkäsoiton on tuottanut ja masteroinut muun muassa Amorphiksen ja Waltarin kanssa työskennellyt Sami Koivisto. Yhtye kuvailee albumin soundin olevan monipuolisesta kappalemateriaalista huolimatta aiempaa yhtenäisempi. Samalla Härmägeddon-albumi on iso harppaus bändille sekä biisimateriaalin että tuotannon puolesta. Albumilta on aiemmin julkaistu Golgatan kuningas -single ja luvassa on vielä kaksi rockinkatkuista maistiaista ennen kokopitkää. Albumin julkaisusta vastaa Rockhopper Music.

Kuuntele Härmägeddon (single)
Spotifyssa
Apple Musicissa
Deezerissa

Grillijono K.O. Facebookissa ja Instagramissa.