Dead City Monkeysin Heartbeatilla sykkii kilinkolimiehen pelokas sydän

Dead City Monkeys julkaisi videon uusimmasta singlestään Heartbeat. Biisi on energinen sekoitus metallin voimaa, punkin asennetta ja rockin särmää. Videolla liikutaan huppu päässä pahanteossa kaupungin varjoisilla kujilla ja luodaan kappaleen intensiiviselle tunnelmalle ja tekstille visuaalinen ulottuvuus. Videon soitto-osuuksissa visualisoidaan bändin hikinen lavaenergia.

Heartbeat pureutuu kaidalta tieltä harhautuneen ihmisen sielunmaisemaan. Kovan kuoren alta paljastuu muutakin.

”Sanoituksessa hypätään ”kilinkolinmiehen” sisälle ja huomataan että kyllä nekin pelkää”, laulaja Pasi avaa biisin lyriikoita.

Syrjäisillä kujilla liikkuva biisi myllyttää metallia, punkkia ja rockia – ja kallistuu raskaampaan suuntaan.

”Heartbeat on ehkä sieltä metallisemmasta päästä tuotantoa. Soundimaailma ja Pasin persoonallinen laulu kuitenkin yhdistävät julkaisuja. Uusi rumpali Mace tuo myös oman uuden värinsä biisiin”, kitaristi Timppa kertoo.

Dead City Monkeysin muodostavat Widowsin laulajana tunnetuksi tullut Pasi, Äpärien kitaristi Timppa sekä basisti Mr. Leaf ja rumpali Mace.

Ajatus Dead City Monkeysin perustamisesta syntyi jyväskyläläisen baarin tiskillä, kun ”maailman hylkäämät” lesket ja äpärät -hahmot Pasi ja Timppa kohtasivat Widowsien ja Äpärien yhteisen keikan jälkeen. Tajuttuaan, että molemmat asuvat Turussa, asia oli selvä.

Yhtye on aiemmin julkaissut kolme singleä World As Our Body (2023), Discolours (2021) ja People Warehouse (2021).

Heartbeat-single Spotifyssa ja Apple Musicissa.
Heartbeat-video YouTubessa.

Dead City Monkeys:
Voc: Pasi
Gtr: Timppa
Bass: Mr Leaf
Drums: Mace

Facebook | YouTube