Grillijono K.O.:n kekkosalbumilta irrotettu kolmas single ”Sun olis pitänyt kääntyy pois”

Grillijono K.O. levittää turborockin viittaa aiempaa leveämmälle uudella singlellään ”Sun olis pitänyt kääntyy pois”. Kappale esittelee uudenlaisen puolen yhtyeestä ja se sijoittuu tulevan albumin radioystävällisimpään laitaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole slovari, vaan biisi rokkaa tyylillisesti Social Distortionin, Lasten Hautausmaan ja Ghostin hengessä. ”Sun olis pitänyt kääntyy pois” on kolmas singlelohkaisu 1. maaliskuuta julkaistavalta ”kekkosalbumilta” ”Härmägeddon”, joka on yhtyeen toinen pitkäsoitto.

Grillijono K.O.:n laulajakitaristi Lobo-Tommi kertoo kappaleen sanoituksen olevan aiempaa vakavampi:

”Tekstin tarina on aika lailla kuulijan korvassa ja monitulkintainen. Hyvä niin, sillä tavallaan siinä käsitelläänkin kahta eri asiaa. Ei tästä nyt mitään majakkaa tammikuun pimeyteen saa, mutta toivoa ei ole kuitenkaan täysin menetetty. Kevättä kohti mennään.”

”Meillä ei ole mitään tiukkaa muottia tai kaavaa millä näitä biisejä leivotaan, eikä muutenkaan haluta sulloa bändin musiikillista antia mihinkään tiettyyn lokeroon. Kuten eräs kaveri totesi: Helvetin kova kappale, jos tykkää ton tyyppisestä!”

Tulevan pitkäsoiton on tuottanut ja masteroinut muun muassa Amorphiksen ja Waltarin kanssa työskennellyt Sami Koivisto. Yhtye kuvailee albumin soundin olevan monipuolisesta kappalemateriaalista huolimatta aiempaa yhtenäisempi. Samalla ”Härmägeddon”-albumi on iso harppaus bändille sekä biisimateriaalin että tuotannon puolesta.

Albumilta on aiemmin julkaistu singlet Golgatan kuningas ja Härmägeddon, ja luvassa on vielä yksi albumin raskaampaan päähän kuuluva maistiainen ennen kokopitkää. Albumin julkaisusta vastaa Rockhopper Music.

Kuuntele Sun olis pitänyt kääntyy pois
Spotifyssa
Apple Musicissa
Tidalissa
Deezerissa
Amazon Musicissa