Parkanon Tulikukolta radikaalin hyväntuulinen toinen albumi

Hyväntuulisen popmusiikin ilosanomaa levittävä Parkanon Tulikukko julkaisi kakkosalbuminsa ”Heikki Juhanin lauluvihkosta… 2”. Kahdeksan biisiä sisältävä levy alkaa aiemmin singlenä julkaistulla viikonlopun ja vapauden ylistyslaululla ”Perjantai on meidän”.

Jos aloituskappale johdattaa kuulijan hymyssä suin kohti kevättä ja kesää, se ei vie kuulijaa albumin teeman suhteen harhaan – jatkoa seuraa muun muassa Parkanon Tulikukon Heikin Laura Moision kanssa duetoimalla biisillä ”Lakkiaisista venetsialaisiin”. Lisäksi biisien tekstimaailmoissa pyöräillään elämän intoa täynnä, tehdään kirjastoreissuja ja luonnollisesti myös kukkamekot vilahtelevat.

Parkanon Tulikukko on Nyrkkitappelun laulaja Hepe eli Heikki Kuivala. Sooloprojektillaan Hepe siirtyi Nyrkkitappelun raivokkaasta ulosannista kauas toiseen ääripäähän. Myös imago vaihtui sujuvasti punkkarista poppariksi levyjen kansitaidetta myöden, vaikka kummankin kokoonpanon grafiikasta vastaa sama mies eli Teuvo Karjalainen.

Hyväntuulinen popmusiikki on radikaali teko muusikolta, joka on totuttu näkemään lavalla ydinenergiaa uhkuvan bändin keulakuvana.

”Mun ajatus Kukon takana on täyttää sellainen lokero suomalaisen indiepopin kentällä, jota kukaan muu ei täytä. Mä mietin, että aika harva Suomessa laittaisi Spotifyn kuvaukseen, että ”hyväntuulista poppia”, joten tää iskulause edellä mä lähdin rakentaan tätä juttua. Tää on myös ehdottomasti punkein teko mun muusikkouralla, sillä täähän on iso pyllistys sen Hepen hahmon suuntaan mistä mut tunnetaan Nyrkkitappelussa”, Hepe kertoo nauraen.

Albumin studiosessiot olivat myös eräänlainen hyvien ystävien kokoontumisajo. Levyn biiseille päätyi useita vierailevia muusikoita: Ville Mäkinen (basso), Juha Aalto (rummut), Jorma Rantalainen (basso), Lassi Tiainen (rummut), Teuvo Karjalainen (basso ja rummut) ja Heikki Ala-Nikkola (koskettimet). Heikin ja Laura Moision duoeton lisäksi albumilla kuullaan Meriruusun laulua kappaleella ”Merivettä nenään”.

Hepe lähtee Parkanon Tulikukkona myöhemmin tänä vuonna myös kiertueelle.

Parkanon Tulikukko on aiemmin julkaissut seitsemän singleä ja yhden albumin nimeltään ”Heikki Juhanin lauluvihkosta…”.

PARKANON TULIKUKKO: HEIKKI JUHANIN LAULUVIHKOSTA… 2:
– Spotifyssa ja Apple Musicissa

1. Perjantai on meidän
2. Lakkiaisista venetsialaisiin (feat. Laura Moisio)
3. Koirat Alepan ees
4. Merivettä nenään
5. Kaikki keväät
6. Me ollaan kauniita
7. Älä hakkaa ihmisiä
8. Kaksi höyhentä

Facebook | Instagram | YouTube | TikTok | Spotify