Turun Romantiikan glitteriä sniffannut debyyttialbumi julki striimauspalveluissa

Levy-yhtiö Riemun katalogin digijulkaisusarjassa vuoron sai tänään edelläkävijämäisesti genrerajoja rikkonut Turun Romantiikan esikoinen Ajatus on kapinaa.

Turun Romantiikka ponnisti korkealle 2002 julkaistulla esikoisalbumillaan. Kunnianhimoinen omaan visioon uskominen ja kuvien kaataminen niille kumartamisen asemesta sitoivat yhtyeen luontevasti osaksi Riemun repertuaaria, vaikka Turun Romantiikka ei tarpeen vaatiessa kavahtanut myöskään suurella siveltimellä maalailua ja valtavirtaista tarttuvuutta, kuten Jari Lähteisen videoksi kuvittama Tylppä kärki-biisi osaltaan todistaa.

Turun Romantiikan jäsenistä laulaja-kitaristi Rami ja kitaristi Pete ovat tulleet myöhemmin tutuiksi monista eri bändeistä. Ramin CV:stä löytyy muun muassa Flaming Sideburns ja Huuto!. Pete puolestaan on vaikuttanut esimerkiksi Karoshi Lovers ja Huuto! -yhtyeissä.

Molemmat kaverit ovat tällä hetkellä kääntämässä uutta lehteä musiikkiurallaan. Peten uusi dandypunkbändi Dharma Guns julkaisee debyyttisinglensä Life Choices tämän viikon perjantaina. Viikkoa myöhemmin ilmestyy Ramin sooloprojektin Rami Helin Presents ensisingle The Lonesome Death of George Mallory.

Vuonna 1999 perustetun vaihtoehtomusiikkiin keskittyneen Riemu-levymerkin katalogi julkaistaan kokonaisuudessaan striimauspalveluissa yhteistyössä osuuskunta Lilithin kanssa.

Riemun digijulkaisusarjassa on aiemmin julkaistut levyt:

Mana Mana: Murheen laakso
Mana Mana: Kuolla elävänä – Live 2001
Selfish Shellfish: Puutarhurin pikku apulainen
Kostajat: Kostajat
Sylvi: Diskotikkari
Paska: Women Are From Venus, Men From Anus

Riemu Facebookissa.