Iivari & Jääsalon Kupariaurinko nousee iskelmän ja suomirockin taivaanrannasta

Iivari & Jääsalon tänään ilmestynyt uusi single Kupariaurinko nousee samasta suomalaiskansallisista melankolisesta iskelmän ja suomirockin taivaanrannasta mistä muun muassa Agents ja Tehosekoitin parhaimmillaan kappaleensa ammensivat. Lämmin kitaravetoinen biisi saa kuulijan irti maasta ja leijailemaan romanttisiin maisemiin.

Kupariauringosta voi löytää viitteitä  Fleetwood Maciin, Juiceen ja Tom Waitsiin. Iivari & Jääsalo onnistuu sulattamaan vaikutteet omaan näkemykseensä ja lopputuloksena on iskelmän ja suomirockin modernia mutta perinteitä kunnioittavaa fuusiota.

Kappale on sooloartistinakin tunnetun yhtyeen kitaristin Eetu Riikosen käsialaa.

Iivari & Jääsalo on Luukas Ojan kitaristin Iivari Nenosen ja muun muassa Prettyssä vaikuttavan Henri Jääsalon yhteinen rakkaudenlapsi.

Kupariaurinko Spotifyssa.