Tuulien mukaan antaa esimakua Inke Launin helmikuussa ilmestyvältä debyyttialbumilta

Debyyttialbuminsa helmikuussa julkaisevalta Inke Launilta ilmestyi tänään single Tuulien mukaan. Vaihtoehtorockiksi itsensä määrittelevän yhtyeen tavaramerkkejä ovat tummanpuhuva estetiikka yhdistettynä kansanlauluvivahteilla sävytettyihin vahvoihin laulumelodioihin ja luoviin sovituksiin.

Tuulien mukaan starttaa energisellä introlla, joka luo kontrastia biisin muuten seesteiseen alkuun.

Inke Launin biisien tekstit käsittelevät usein elämän varjoisia puolia. Ajoittain rankatkin lyriikat ovat kuitenkin saaneet kauniin runollisen muodon.

”Tuulien mukaan on melankolisen rationaalinen hetki, jolloin havahtuu, että nyt on päästettävä irti ja jatkettava eteenpäin. Pala sydämestä kiedotaan muistoihin ja puhalletaan tuulien mukaan, eikä tuota sydämen palasta koskaan halutakaan takaisin”, kertoo yhtyeen laulaja Elina Launimaa.

Vaikuttajikseen yhtye nimeää muun muassa Radioheadin, Portisheadin ja Massive Attackin.

Tulevan albumin biisit bändi nauhoitti livenä studiossa.

”Livenauhoittaminen on omasta mielestäni tosi taianomaista, jollain tavalla jopa spirituaalista. Koko bändin täytyy olla läsnä ja keskittyä luomaan yhdessä. Tunnelma ratkaisee ja musiikin luonnollisuus saa kuulua”, Elina kuvailee äänitysten tunnelmia.

Inke Launin muodostavat Pop & Jazz Konservatoriolla opiskelleet laulaja Elina Launimaa, basisti Nuutti Autio ja rumpali Niilo Suihko, sekä Brasiliasta Suomeen muuttanut kitaristi Pedro Bergamo. Vaikka bändin jäseniä yhdistää metallimusiikkimenneisyys, aloitti kokoonpano coveroimalla Radioheadiä ja etsimällä omaa linjaansa muun muassa folkin parista. Treenikämpällä alkoi kuitenkin syntyä raskaampia biisejä ja bändin soundi hioutui lopulta nykyiseen muotoonsa.

Inke Launin kokoonpano:
Elina Launimaa – laulu
Pedro Bergamo – kitara
Nuutti Autio – basso
Niilo Suihko – rummut

Tuulien mukaan -single Spotifyssa ja Apple Musicissa.

Inke Launi Facebookissa, kotisivut ja Instagram.