Inke Launin Virta on romanttinen itsemurha

Inke Launin tänään julkaistu single Virta vie kuulijan mukanaan vahvan taianomaisiin hetkiin. Suureellisuutta säästelemätön ja traaginen biisi on eräänlainen romanttinen itsemurha. Biisistä julkaistaan myös video tänään klo 18:00 YouTubessa.

Virta kertoo tunteista, joita kokiessa ajattelee olevansa yksi niistä harvoista, jonka onneksi ja epäonneksi kaikki tuo on annettu. Suuret emootiot tulevat varjo mukanaan, mutta ne voivat sumentaa järjen ja itsesuojeluvaiston, eikä varjoa edes huomaa.

”Virta syntyi hetkellä, jolloin olin kamppaillut näistä tunteista eroon. Olin tehnyt kaikkeni unohtaakseni nuo kokemukset, yrittänyt järkeillä, että olen turvassa näin. Silti jokin yliluonnollinen voima tuntui vetävän minua takaisin, enkä voinut kuin antaa periksi. Tuolloin aloin kirjoittamaan Virtaa”, laulaja Elina Launimaa kertoo.

Launimaa onnistui selviämään elämänsä karikoista, mutta kirjoitti kappaleeseen kuitenkin traagisen lopun. Hän halusi tallentaa sen hetken, kun vielä ajatteli suuren varjon peittävän kaiken alleen.

”Halusin ikuistaa nuo tunteet hetkellä, jolloin olin vielä pinnalla, vaikka tiesinkin lopulta uppoavani.”

Virtaan sukeltaminen voi kuitenkin antaa eväitä elämään.

”Lopulta voit kuitenkin itse valita jäätkö rannalle vai astutko virtaan. Rannalla on turvallista, mutta virta voi tuoda mukanaan mitä taianomaisimpia kokemuksia”.

Biisi on toinen maistiainen Inke Launin tulevalta debyyttialbumilta. Niin single kuin koko pitkäsoittokin nauhoitettiin livenä yhdellä otolla. Haussa oli juuri oikea tunnelma.

”Tämä kappale saa minut liikuttuneeksi ja se kuuluukin äänestäni nauhoituksella, joka ei ole esimerkki teknisesti hiotusta laulusuorituksesta vaan rehellisestä sellaisesta. Muistan, että myös muut jännittivät tätä biisiä, koska siitä oli tullut kaikille tärkeä. Suljimme valot ja soitimme kynttilöiden kajossa”, Launimaa kertoo nauhoitushetkestä.

Kappaleesta on valmistunut myös musiikkivideo, joka joka julkaistaan tänään klo 18:00 YouTubesa. Video on kuvattu biisin teemaan sopivasti kauniissa, mutta hyisissä tunnelmissa. Videon kuvasi ja editoi Samuel Järvinen.

Inke Launi on vaihtoehtorockbändi, joka keinuttelee kummittelevan tunnelman, sensitiivisen ilmaisun sekä räjähtävän energian välillä, ja luottaa tummanpuhuvan mystiseen estetiikkaan. Yhtyeen runolliset tekstit ja jylhän traagiset kappaleet luovat tilan suurien tunteiden kokemiseen. Vaikuttajikseen yhtye nimeää muun muassa RadioheadinPortisheadin ja Massive Attackin.

Virta-single Spotifyssa ja Apple Musicissa.
Virta-video YouTubessa (julkaisu tänään klo 18:00).

Inke Launin kotisivut, Facebook-sivu ja Instagram.

Video julkaistaan tänään 20.1.2023 klo 18:00.