Haastattelussa Elmun Tapio Hopponen – Nosturi juhlii viimeistä kesää katto ja tulevaisuus auki

Tapio Hopponen

Nosturia luotsaava Tapio Hopponen on toiminut Elmun palveluksessa yhteensä 26 vuotta. Yksitoista vuotta kestänyt rupeama Lepakossa alkoi keikkojen buukkaamisesta ja vuodenvaihteessa päättyvä viisitoistavuotinen taival Nosturissa pitää loppumetreillä sisällään myös bändikiinnityksistä vastaamista – kaiken muun ohessa.

 Ympyrä sulkeutuu, Hopponen naurahtaa.

Nosturin viimeisenä kesänä järjestetään yli kaksikymmentä Katto Auki-klubia, joissa yläkerran keikkasalin katto avataan ja merinäkymiä pääsee ihailemaan myös kattoterassilta. Klubi-idea syntyi Hopposen mukaan keväällä 2017. Kun rakennuksen rakenteisiin kerran kuuluu avattava katto, miksi tuota mahdollisuutta ei hyödynnettäisi myös keikkailtoina? Vaikka tunnelma klubilla olisi kuuma, ei sisällä tarvitse olla helteisen tukahduttavaa.

Hopposen mukaan vastaavia ”cabriolet”-rock-klubeja ei ole Suomessa. Mutta löytyykö niitä Euroopastakaan?

– Ei hajua, tuskin. Mielellään saa kertoa jos näin.

Henkilökohtaisesti eniten odottamiensa Katto Auki-iltojen listaaminen on Hopposelle vaikeaa, mutta kaiken muun joukosta hän nostaa lopulta esiin Maustetytöt ja Lähiöbotoxin

Katto Auki-klubin päättäjäisiä vietetään elokuun lopulla, mutta Nosturin toiminta keikkapaikkana jatkuu vuoden viimeiseen päivään saakka. Syksyn ohjelmistoon on luvassa monenlaisia spesiaaleja. Loppuvuoden aikana lavalle nousee suuri joukko talossa treenanneita artisteja ja niitä, joiden uralle esiintyminen Nosturissa on ollut merkkipaalu.

Hopponen kertoo, että Nosturille saadaan todennäköisesti väistötila 2020, mutta lopullinen sijoituspaikka valmistunee aikaisintaan 2023.

– Toivottavasti se sijaitsee Suvilahdessa.

Kun Nosturin purkamista merkinneitä tonttikauppoja solmittiin muutamia vuosia sitten, kaupungin päätöksentekijöiden piirissä näytti vallitsevan yksimielisyys siitä, että Elmun toiminnan jatko turvataan tilakysymysten osalta.

– Näin oli, Hopponen toteaa. – Valtuusto päätti näin ja odotamme, että se päätös pitää.

Tapio Hopponen naurahtaa, että kun Nosturilla on oltu kohta 20 vuotta ja Lepakossa meni 20 vuotta, hän on utelias näkemään missä yhdistys menee 2020.

Katto Auki-klubin vahvistettu ohjelma ja lisää juttua täältä.