Jaden Lampun henki on tainomaisen herkkä ja suurieleinen indiepopbiisi

Jaden tänään ilmestynyt kolmas single Lampun henki on taianomaisen herkkä mutta samaan aikaan suurieleinen indiepopbiisi. Modernit popsoundit, vahvat rummut ja maailmanmusiikin vaikutteet luovat kiehtovia kontrasteja yhdessä Jaden keijukaismaisen lauluäänen kanssa. Lampun henki maalaa kuulijan eteen elokuvamaista äänimaisemaa, josta nousee esiin toiveikkaita ja onnellisia värisävyjä.

Maailmanmatkaajasieluna Jade ammentaa biiseihinsä inspiraatioita kaukomailta ja menneisyyden kertomuksista: Lampun henki on vanha tarina siitä, kuinka ihminen voi esittää kolme toivetta lampun hengelle. Jaden tekstissä kaikki toiveet liittyvät vierellä olevaan rakkaaseen ihmiseen. Kappaleessa kerrotaan monille tutuista rakastumiseen liittyvistä jännitteistä klassisen sadun tarinaan verhottuna.

”Tunnelmaltaan biisi sijoittuu jossain määrin tuonne Lähi-Idän suuntaan, kuitenkaan tarttumatta mihinkään tiettyyn pisteeseen. Enemmän näen tämän sellaisena mystisestä itämaisesta lampusta nousevana savuna, joka leviää eri suuntiin ja levittää rakkauden energiaa ja iloa ja toivoa – ja saavuttaa myös suomalaiset kuulijat täällä kaukana pohjoisessa”, Jade kuvailee biisin tunnelmia.

Lampun henki on Jaden itsensä säveltämä ja sanoittama kappale, jonka tuotanto on ruotsalaisen Rebecca Bergcrantzin kanssa tehdyn yhteistyön tulos. Rebecca tunnetaan myös artistinimellä Raindear ja hän on kansainvälisesti arvostettu niin tuottajana kuin artistina.

”Ehdotin syksyllä yhteistyötä Rebecalle ja hän innostui tästä biisistä kertoen, että hänkin tykkää tosi paljon yhdistellä indiepopin ja maailmanmusiikin elementtejä. Tätä on ollut hauska rakentaa yhdessä”, Jade kertoo.

Jaden edellisiä sinkkuja, Piirrä kartta minuun ja Maailmanloppu, on streamattu Spotifyssa noin 130 000 kertaa. Jadella on valmiina useita biisejä ja tulevaisuudessa siintää jo debyyttialbumikin.

Jade-taiteilijanimen takana on mm. DiandralleKatri Ylanderille ja Antti Railiolle biisejä kirjoittanut rovaniemeläinen Annika Tello. Kokeneen biisintekijän otteet kuuluvat Jaden tuotannosta.

Lampun henki Spotifyssa.

Jaden sivut:
Facebook
 
Instagram
Spotify
Youtube